jueves, 12 de junio de 2014

Tortugues Marines


Les tortugues marines existeixen des de fa 180 milions d'anys. Diuen que, en aquella època, els dinosaures i les tortugues dominaven la Terra...
Les tortugues són els únics rèptils que viuen en el mar (respiren per pulmons i posen els ous a la sorra).
Poden viure més de 150 anys.

TIPUS DE TORTUGUES MARINES
Tortuga babaua (Caretta caretta)

 Caretta Caretta

És la més abundant del mar Mediterrani. És omnívora (menja crancs, meduses, cefalòpods, altres crustacis i mol·luscs).  Acostuma a pesar uns 90 kg (però se n'han trobat de 400kg), i medeix un metre de llarg.


Tortuga verda (Chelonia mydas)

    


 Canvia els seus hàbits d'alimentació amb el temps: de joves són omnívores, i quan són adultes són hervíbores (mengen algues i plantes marines).


 Tortuga llaüd (Dermochelys coriacea )

  Dermochelys Coriacea

És la tortuga més gran del món. Pot arribar a pesar 900 kilos, i medir 2 metres de llarg.

COM ES REPRODUEIXEN?
El mascle no surt mai del mar. La femella sí, torna al lloc on va nèixer per a posar els ous. La mare pon els ous a la platja, els enterra a la sorra amb les potes del darrere i els deixa allà. Quan passen entre 40 i 70 dies surten de l'ou les tortuguetes.

Més o menys només la meitat dels ous que ha enterrat la mare  es trenquen i van cap al mar, però seran pocs els que aconsegueixin arribar. Entre els ocells que volten per allà i els  taurons són poques les que sobreviuran.

PERILL D'EXTINCIÓ
Les tortugues estan en perill d'extinció perquè confonen les bosses de plàstic que tira la gent a  l’aigua amb meduses, i se les mengen. Això els hi provoca la mort.
També la pesca de palangre les perjudica, ja que queden enganxades en l'ham i pot morir si no s'allibera de seguida.

CONCLUSIÓ: Les Tortugues Marines estan en perill d'extinció i entre tots hauriem de fer alguna cosa perquè no deixin d'existir, perquè son un animal molt especial.

No hay comentarios:

Publicar un comentario