jueves, 12 de junio de 2014

5 coses que no saps del Mar Mort

Aquí tindreu 5 coses sobre el Mar Mort que possiblement no sabiau : 

Mar Mort : interiors del mar




1- El Mar Mort, també coneguda com la sal del mar, és un llac salat vorejant Jordània a l'est, Israel i Cisjordània, a l'oest. És un llac hipersalina que és veritablement un dels llocs únics de la Terra.






Mar Mort : vista d'ample


2. El Mar Mort és 377 m (1237 peus) de profunditat, pel que és la llacuna hipersalina més profunda del món. Un llac hipersalina és un cos sense sortida al mar d'aigua que conté concentracions significatives de clorur de sodi o altres sals minerals, amb els nivells de salinitat superant a la de l'aigua de l'oceà.






Mar Mort :  flotabilitat




3. El Mar Mort és inusualment alta en concentració de sal, vol dir que la gent pot surar fàcilment al Mar Mort a causa de la flotabilitat natural.








Mar Mort :  Platja


4. El Mar Mort és aproximadament 8,6 vegades més salat que l'oceà. Això fa que la salinitat d'un mitjà hostil en què els animals no puguin prosperar (d'aquí el seu nom). L'alta salinitat impedeix que els organismes aquàtics macroscòpics, com peixos i plantes aquàtiques no puguin viure-hi, encara que hi ha quantitats minúscules de bacteris i fongs microbians presents.



Mar Mort : Vita Satèl·it



5. Bíblicament, el Mar Mort és un lloc de refugi per al rei David. Va ser un dels primers complexos de salut del món (per Herodes el Gran), i ha estat el proveïdor d'una àmplia varietat de productes, des bàlsams per a la momificació egípcia i de potassa de fertilitzants.








Webgrafía : http://goo.gl/ml2gEs

Opinió Personal : Penso que aquest mar es únic per la seva qualitat que té, tambié m'agrada el mar perquè també representa que no hi ha vida en ell.

No hay comentarios:

Publicar un comentario